mandag den 29. november 2010

Fåreavlernes Julemarked

Søndag eftermiddag tog Lisbeth og jeg til Østerbro Remise for at inspicere Fåreavlernes Julemarked. Og sikke et herligt marked! Uld i alle afskygninger så langt øjet rakte.... eller næsten! Afsindig mange fristelser, lækkerier og inspiration. Se f.eks. hele bordet herunder med filtede sager.

Vi havde en aftale med Christine, men vi mødte også Sanne, Tina og Merethe - og så er det jo smart med langborde og et strikketøj i tasken - rigtig hyggeligt!
Jeg købte lidt lækkert håndfarvet fra Klintemarksgård (farverne er ikke helt så fint gengivet), og noget lækkert babyuld fra Birkedal - blødt, blødt. Lutter tørklæderplaner.

Og så kunne jeg slet, slet ikke stå for de fine snemænd her. De er fra Almuen. Nok filter jeg en del, men der skal meget til for at få dem så perfekte som her - og engang imellem må man betale sig fra godt og smukt udført håndværk. Hvordan skulle kunsthåndværkerne ellers overleve, så vi andre dødelige kan få lidt inspiration i ny og næ? ;-)


(Og så taler vi slet ikke om, at jeg aldrig ville nå at få et sæt færdige før jul med alle de andre projekter, der er på min to-do-liste, så det er såmænd nok meget godt at betale sig fra noget, bare en gang imellem...)



søndag den 28. november 2010

så'rn lidt af hvert!

Jeg må gå til bekendelse: jeg elsker sne! Altså, man kan da ikke blive i dårligt humør, når udsigten ser sådan ud - en eftermiddag med blåt lys - fremfor alternativet: gråt. Billedet er taget i torsdags og her er allerede mere sne. Det gør godt nok udelivet en smule mere besværligt, men ikke et ord til brok herfra! Vi har igen haft en af vores alt for hektiske uger. Tirsdag var vores bordtennisklub igen vært for en landskamp, denne gang mod Østrig. Det betød, at vi hurtigt var indrulleret til at hente og bringe østrigerne til og fra træning. Yngstemanden og en god ven var bolddrenge, og det er jo det hele værd. De synes, det er så fedt at løbe ind med landsholdsspillerne, at sidde på første række og blive betragtet som VIPer. (Det giver nemlig adgang til sodavand og kager...).

Aftenen blev, efter oprydning af hallen, efterfulgt af banket, så vi sad og spiste herlig "aftensmad" kl. 23.00. Vi havde valgt at informere lærerne om, at vi vist ikke kom til tiden dagen efter... Heldigvis kunne vi fejre danskernes sejr: 3-2. Her er det Jonathan Groth (som kommer fra vores klub). Han kæmpede bravt, men blev besejret til sidst. Med var også Kasper Sternberg (ligeledes vores klub, Vedbæk) og Allan Bendtsen (Roskilde). Sidstnævnte er en ren fest at se: virkelig spændende og se-værdig bordtennis!
Og så har jeg været på lidt juleindkøb. Fik købt 3 hånddrejede svampe fra Jagt- og Skovbrugsmuseet her i Hørsholm. Rigtig fede, hvis jeg selv skal sige det.

Og sørme om der ikke også er ankommet noget garn fra Kenneth Weller. Aner ikke hvordan det pludselig er bestilt (vist nok i et overmåde behov for lidt forkælelse i forrige weekend. Noget med vand og en kælder - så siger jeg ikke mer'!).


Højlandsgarnet. Det store nøgle skal blive til en åben cardi, det andet til noget mangestribet i rib - det hele på maskinen, så der skal regnes og udregnes til den store guldmedalje i juleferien. Jeg glæder mig!
Og senere i dag skal jeg til Fåreavlernes Julemarked. Spændt på hvad det indeholder. Under alle omstændigheder skal jeg mødes med søde strikkere, så det kan ikke blive en helt dårlig eftermiddag (stærk underdrevet ;-) )



mandag den 22. november 2010

livgivende weekend

Så er det blevet mandag - efter en dejlig, tiltrængt og i det store hele afslappende weekend! Dog lagde vi ud fredag med at holde fælles fødselsdagsfest for ældsteguttens klasse. I år skulle vi være andetsteds, så jeg skulle "bare" bage muffins og lave flødekartofler. Men det tager sin tid at bage min. 80 muffins med glasur og M&Ms! (Det endte så også med at blive 115 stk!). Og hvorfor var det så lige, at jeg glemte at tage et foto af de farverige kager! Fødselsdagsbørnene havde besluttet, at temaet skulle være Tutti Frutti, men da vi så i ældsteguttens klædeskab, så var det mest farverige en lyseblå t-shirt! Så afsted i byen og finde noget. Det blev så denne t-shirt, behørigt nedsat og godt det samme: Jeg tvivler på, at vi ser ham i den igen. Ellers fed farve. Og sørme om vi ikke fik ham med på idéen om farve i håret. Allerhelst ville vi have haft blå og grøn, men de havde kun rød og pink, så sådan blev det.

Fed fest. "Ungerne" i den ene ende af huset, så alene som muligt, og samtlige fødselsdagsforældre i den anden ende - og da det er 6 fødselsdagsbørn, så har vi lige 12 forældre. Rigtig hyggeligt og fin tradition.
Og resten af weekenden er stort set foregået siddende i sofaen. Det muliggjorde, at jeg blev færdig med mit resteprojekt - og her taler vi virkelig om garn fra lager! Købt for ca. 23 år siden på Israels Plads, da vi boede i vores første lejlighed sammen. Der lå sådan en lækker forretning med vævegarn og lidt strikkegarn i skønne farver. Lidt kradst, men hva'. Havde håbet, der ville være nok til lidt korte, brede ærmer, men det blev altså kun til en lille kant. 380 gr, strikket på p.3½. Garnet hedder Tuna fra Klippan-Bergå. Lidt for tykt til min smag, så jeg må se, om den kommer i anvendelse eller om den skal foræres til en koldere sjæl end mig! Men skøn at strikke med snoninger og knopper. Og så har jeg i øvrigt lært mig at strikke snoninger uden hjælp af hjælpepind og knopper uden at vende arbejdet - det rykker!

Og så lidt fra hæklefronten: 200 g Noro forvandlet til lækkert tørklæde. Jeg har brugt edderkoppemønsteret, som jeg engang har fundet på Liselottes blog, www.slagtenhelligko.dk Overvejer om det skal i brug eller i gavekassen, for egentlig er farverne lidt for klare til mig. Jeg aner ikke, hvilken Noro, vi taler om her. Købt hos Tind Mohair uden banderole, men tyndt har det været. Jeg har hæklet på p.2½ for at holde det lidt løst.


onsdag den 17. november 2010

Kælderstatus:

Lige en lille status: inspektion viste ingen brud eller lækager, blot to mindre propper, som let blev skyllet igennem. Til gengæld viste prøverne, at da de forrige ejere byggede vores dejlige havestue, så førte de blot tagrenden ned til drænet omkring huset, i stedet for at lave den faskine, som er på den godkendte tegning.... Ikke smart, bøv! Så foreløbig er tagrenden drejet ud i haven, hvor den venter på videre behandling (enten faskine eller rørføring til eksisterende kloak - begge dele skal ske der, hvor jeg i foråret brugte al min energi på at anlægge frugtbed...).

Men nu kan vi til gengæld komme videre med kælderen, blot 6 dage forsinket. Det endte så med ikke at være en forsikringssag, så vi skal betale for undersøgelserne selv, men absolut hellere det og så vide besked. Til gengæld kan jeg nu ringe til kommunen og fortælle, at oversvømmelserne d. 14.august i hvert fald ikke skyldes kloaknettet på min grund! Ha! (kom så i sving).

Så næsen i sporet (kælderen) - kryds fingre for at vi bliver dér!

mandag den 15. november 2010

- Og helt i gang er vi så alligevel ikke...

Jeg skal virkelig gøre mit bedste for, at det her ikke bare bliver et helt igennem sortsynet indlæg, men jeg kan ikke lægge skjul på, at mit humør i denne weekend har været helt i kulkælderen. Eller rettere: nede i svømmepølen. For bedst som håndværkerne rigtig er gået i gang, har væltet vægge og brækket gulv op i badeværelset, så må det hele sættes i bero igen. Vi har vand i det nu opgravede (kommende) badeværelse! Og specielt efter regnskyl, som nu her natten til fredag. 10 cm vand hvor der absolut ikke skulle være vand. VVSen kløede sig i nakken og vores murer/kloakmester havde aldrig set noget lignedende. Og hvem spørger man så? Og man lukker jo ikke bare sådan for hullet og prøver at lade som ingenting.

Så efter at have tømt vandet ud, så har jeg, iført røjser og vandslange, ageret skybrud over div. vandrør og kloakker, imens gemalen stod på stilke her, der og alle vegne: nu kommer der noget, nu kommer der ikke noget! Og vi aner stadig ikke en fløjtende sk...!

Og hvad gør så en klog kvinde? Kaster sig over røret og skriger: FAR! Som straks kaster sig over sit netværk og fremdrager telefonnummeret på en klog mand i Maribo (ikke lige rundt hjørnet for os) med gode råd og viden. Hvorom alting er, så skal forsikring nu på, og lad os håbe, at de er lige så vidende som vores kontakt i Maribo og også mener, at en tv-gennemgang af alle dræn og rør er det eneste rigtige - ja, for ellers ved jeg ikke rigtig, hvordan vi kommer videre. Og smattet i bunden af (det kommende) badeværelse minder i mistænkelig grad IKKE om det lækre badekar, som gemalen og jeg ellers har udset sig.

Så derfor mit noget sort-seer humør i weekenden - godt hjulpet af at jeg (endnu engang) ikke har nået en dyt af alt det, som jeg meget hellere vil, end ordne kælder (jeg har f.eks. hul i samtlige bukser, masser af stof til at sy noget nyt, men li'som hverken tid, overskud, fred og ro til at kaste mig over opgaven, så hvis du synes jeg går lidt akavet, så....)

Jeg havde også tilmeldt mig en julepakke-bytteleg i Kbh. via Ravelry, og jeg havde sirligt fundet garn frem, som var godt men trængte til at finde et andet hjem - glædede mig sådan til at møde både kendte og ukendte ansigter og mest af alt strikke i hyggeligt selskab, men jeg var simpelthen nød til at trække i håndbremsen og fordampe mit sortsyn herhjemme. Øv!

Og imens vader vi stadig rundt i alt for mange kasser, som i virkeligheden burde stå i kælderen, men som, rigtig gættet, nu kun kan stå i stuen, og jeg kan bare ikke fordrage så mange ting omkring mig. Og det er slet ikke til at tænke på, at der lige om lidt skal julepyntes, for her er bare alt for meget fremme i forvejen. Jeg var i fuld sving med at overveje at få noget opmagasineret, men så fik gemalen heldigvis den kvikke tanke, at der faktisk er nogle ledige kontorer i verdensfirmaet, hvor det ikke vil genere nogen, og hvor man nemt kan få fat i tingene igen, så nu er jeg ved at pakke og få et overblik over, hvad der godt kunne et opholdssted uden for hjemme uden alt for meget savn. Se, det lettede faktisk en hel del på humøret! (men rigtig gættet: stadig ikke tid til at få syet de bukser...)

Og for at det hele ikke skal være helt sort, så skynder jeg mig at fortælle om det lovede strik fra efterårsferien: trøje strikket på strikkemaskinen. Se lige hvor meget der var tilbage! Faktisk måtte jeg også pille strikkeprøverne op for at have nok til kanterne!
Udstrakt på gulvet har trøjen denne lidt særprægede form..

... men på giver de nogle lange snipper i siderne. Ganske pudsigt, men overvejelserne går lige nu på, om garnet er en anelse for kraftigt til modellen. Jeg er stadig i tænkeboks.
Fakta er, at der er strikket af Supersoft fra Holst i farven willow.

søndag den 7. november 2010

Nu sker der endelig noget....

...med kælderen! Det er så heller ikke mere end 2½ måned siden, at vi fik omdannet en ellers nogenlunde velfungerende kælder til swimmingpool, så bedre sent end aldrig ;-) Det har så selvfølgelig heller ikke fremskyndet processen, at vi har besluttet at lave en større make-over, nu vi alligevel skulle til det. Til venstre ses lukket døråbning, som før var lukket med gips - nu bliver den muret op i stedet. Ingen gips og træ her!
Vi har også fået væltet 2 vægge, så forestil dig et stort, lækkert og rummeligt værelse her. I samme ombæring må der så lige skrælles lidt at gulvene hist og her, og andre steder hældes lidt på, for vaterpasset var åbenbart ikke opfundet, da vores hus blev bygget - og det ses tydeligt, når gulvene nu skal forestille at blive til ét! ;-) Over alt og gennemgående i alle rum skal lægges fliser - glæder mig! Væggene bliver filsede. Før var her gipsplader - herut!

Og til sidst: syndens hule med den fordømte kloak! Her skal der være badeværelse (det var der sådan set også før, det trængte bare noget så eftertrykkeligt!). Men førend vi kan nyde et lækkert bad, så der lige graves lidt og ændres en del på rørføring - og lur mig og der skal et højt-vands-lukke ind også ;-)
Og indtil der bliver smukt og lækkert må vi så lige leve lidt endnu med murstøv og snavs - rigtig skønt når man stadig er nødt til at have vaskemaskinen kørende hernede.... Men altså - det bliver SÅ godt (engang).
Og på det personlige plan: forkølelsen er næsten overvundet, (tusind tak for opmuntrende kommentarer), har taget det meste af 14 dage, selvom jeg har slæbt mig på arbejdet den sidste uge. Syntes li'som ikke at det blev bedre af at sidde derhjemme, og så kunne arbejdet jo lige så godt have glæde af mig ;-) Men der røg lige den ekstra energi, som min skønne efterårsferie ellers havde givet ;-( Men jeg er et heldigt asen: har lige tiltusket mig en hel uges ferie før jul, (ja, altså afspadsering, så det er ikke fordi, der ikke er blevet arbejdet for det), så med dagene mellem jul og nytår bliver det hele 14 dage, se, det er jo noget at se frem til!
Og lige om lidt vender jeg tilbage med lidt mere strik fra efterårsferien, som lovet.