søndag den 27. september 2009

Hvad gør den vægelsindede strikker?

- Hun tager selvfølgelig 2 stk. strikketøj med i flyet! Uden at ane, om det overhovedet kan lade sig gøre at medbringe bare et ombord... Men jo, det kan godt lade sig gøre at medbringe knit-pro træstrikkepinde sat på en wire. Herligt.

Og hvad skal hun så i et fly? Gemalen skal temmelig mange gange i løbet af efteråret til USA, og pludselig viste der sig en mulighed for, at jeg kunne flyve efter, og at vi sammen kunne få en forlænget weekend, så nu er jeg i Atlanta. Lang tur for kort tid, men det er skønt at være herovre igen. Det er sådan ca 15 år siden sidst, og jeg har savnet det!

Begyndte ellers temmelig stressende. Lad mig sige det sådan: at beregne 2 timer før afgang er ikke for meget! Faktisk lige modsat. De kære amerikanere har indført, at en immigrationsformular skal være udfyldt på nettet inden afgang. Det havde fruen så ikke lige opdaget, så med strenge miner blev jeg beordret til at finde en computer i lufthavnen med internetadgang og udfylde. Og i øvrigt er der 15 min til boarding.... Løbe rundt, finde en 7-11. Prøve på 2 forskellige maskiner. Umuligt. Løbe op til boarding. Ringe til svigerfar og guide ham rundt og taste alle mulige pasløbenr. og you name it bare for at konstatere, at han havde fundet en side, der kostede 49 dollars. Bare kaste sig ind i flyet og "vi må advare dig imod, at du risikerer at blive afvist på den anden side". Så herlig butikskiggeri i lufthavnen blev det ikke meget af (og jeg havde ellers håbet, nu sådan helt uden mænd).

Og var de interesseret i immigration mht. den sk.. formular? Næ, nej, for man udfylder jo også en i flyet, så så meget for hjertet i halsen. Til gengæld tog den kø og forespørgsel også en bondegård for ikke at nævne den alenlange kø for at vise sit pas og igen for at få gennemlyst sin kuffert igen. Ud med vandet, som ellers var købt i lufthavnen, næ nej, der må være orden i sagerne. Alt ialt tog det 2 timer at komme ud af lufthavnen. Men nu er de også helt sikre på, at jeg ikke skulle over og lave en lille bombe, når jeg endelig skulle gense gemalen, høm... Føles lidt fjollet, og så på den anden side: I bund og grund er jeg rigtig glad for at kunne føle mig rimelig sikker på, at jeg ikke ryger (helt) i luften og har en rimelig chance for at gense min børn på den anden side, så okay for hysteriet.

Og børnene, "du ved, Kim og Louise på henholdsvis...", de hygger sig derhjemme med mormor og morfar flyttet ind i huset. Herligt arrangement.

Stay tuned for more news.... God dag! (eller rettere: stadig nat. Kan ikke helt finde ud af den del) Dorthe

Og lige et sidste: Velkommen til alle læsere. Jeg er overvældet over kommentarer og at så mange at valgt at sætte sig på som fast læser. Tak for de gode råd og link, så indlægsskrivning skulle blive nemmere. Skal udforskes når jeg er vel hjemme og jetlag er overvundet. Og så lover jeg at blive bedre til selv at lægge kommentarer rundt omkring, for det er da en herlig ting!

3 kommentarer:

 1. god fornöjelse i USA! og så skal du vel igennem samme hallöj for at komme hjem igen, ikke?
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Hej Frida!
  Ja, det frygter man jo allerede.Min husbond var lutter undren. Det plejer ikke at være så omstændeligt for ham. Typisk når man nu rejser så sjældent. Vi ses i Svendborg! Håber jeg kan nå at vende døgnet inden da. Men ellers kan vi jo altid mødes til en gang strik kl. 4!

  SvarSlet
 3. Hyggeligt at læse nyt fra den anden side af dammen. Glæder mig nu til at få dig hjem igen. Har fået akrylpindene, skæg fornemmelse at strikke med. Og åh, hvor jeg dog glæder mig til på fredag, vi må vist en tur til Thurø... KH Lisbeth

  SvarSlet