mandag den 25. april 2011

Påske-sommerferie...

Så er påskeferien ved at være til ende - men som overskriften siger, så har det mere været med fornemmelsen af sommerferie: sol og varme fra morgen til aften, grillen er taget i brug, havemøbler er fundet frem og det foretrukne er bare tæer. Skønt! I begyndelsen af ferien fik jeg færdiggjort hele 2 stk. arbejder: En Håndevending af Bente Geil og et selvkomponeret sjal. Først om Håndevendingen: for at få maskeantallet til at passe, så måtte jeg strikke på p.2½, hvilket næsten gav kramper i hænderne. Her bagefter er den ribstrikkede del næsten for stram, så jeg skulle nok alligevel have set lidt let på strikkefastheden og brugt p.3...

Heldigvis er mønsterdelen af sig selv til den løse side pga. alle løbemaskerne, så her er den ønskede vidde. Mønsteret er såmænd ganske sjovt at strikke, bare der ikke var så mange masker ;-) Konstant sidder man jo med 1/3 flere masker, og da man strikke for og bag i ét, så kom jeg op i nærheden af 400 m. Nogle lange omgange. Og så ved jeg ikke lige, hvad der er sket for mig. Mønsteret angiver 5 mønsterrapporter, men at man da altid kan strikke lidt flere, hvis man ønsker. Jeg har strikket 10... Heldigvis havde jeg garn nok.

Alt i alt har jeg været en smule træt af vesten, men det er ikke Bente Geils skyld, for alt er meget velskrevet. Men jeg havde nydt det mere på p.3 - så ved jeg det til en anden gang. Ialt 180 gram.

Anderledes med mit selvkomponerde tørklæde - p4 og i begyndelsen lutter retmasker. Jeg har taget en maske ud på hver p. efter midtermaskerne (2 stk) og i slutningen af hver p. yderligere 3. På hver p har jeg strikket det fjerde maske drejet og den udtagne maske fra forrige p drejet - begge dele for at undgå huller - det er lykkedes fint. De mange udtagninger betyder, at tørklædet er blevet meget langt og ikke så højt. Jeg ville nemlig ikke have et sjal. Til sidst er der afsluttet med en blondekant - denne er taget fra Camomille-sjalet, for jeg synes, at den er så fin og spids. Jeg har strikket med Jamieson's Ultra, en blanding af lambswool og shetlandsuld - og det er bare så blødt. 110 gram.- Og hvad har du ellers lavet i påsken? Jo, ser du: renset og olieret træterrassen, slebet loft i kælderværelse, grundet vægge og lofter i kælderværelse, malet henved 13 liter maling på selvsamme vægge og lofter - jeg er meget træt af filtsede vægge! Men flot, det bliver det. Nu mangler der bare at males karme... Og I får ikke noget billede af det, for det ser så kedeligt ud!


Og ind imellem al den maling, så har jeg også nået at grave lidt i haven. Da vi overtog huset for 3 år siden, var her bare en stor plæne og 2 træer. Så kedeligt! Så med jævne mellemrum, så graver jeg lige lidt, flytter græstørv og sætter planter. Masser af planter! Jeg elsker at lave bede!


Gemalen og jeg har også nået lidt vandreture, både i skoven og på vejene omkring. Og se lige, hvad vi har plukket: masser af ramsløg. Så nu er noget omformet til pesto, en del ligger til tørring og skal senere blive til kryddersalt og i morgen skal resten omformes til krydderolie. Det rene guld!


Slet ikke så dårlig en påske, hvis du spørger mig!

2 kommentarer:

  1. Det lyder skønt!
    Flot sjal og dejlig vest. (Men hende fru Geil har det nu med maaaaaange masker...)

    SvarSlet
  2. Det er et meget smukt sjal du har lavet:-)

    SvarSlet