onsdag den 10. august 2011

Lidt info om hæklerier

- Og så skal det vist snart handle lidt om strik,... øh, hækling ;-). For Ann har spurgt lidt til mit hæklede tørklæde og i stedet for at svare individuelt, så kan I andre da ligeså godt også få glæde af svaret ;-).

Strengt taget er det overhovedet ikke nødvendigt at vinde et Noro-garnnøgle op - og hvorfor gør jeg det så alligevel? Først og fremmest pga. nysgerrighed! Men dernæst også fordi de helt tynde garner har et paprør i midten for li'som at holde volumen oppe. Det betyder ikke noget, den første havldel af garnet, men det irriterer mig den næste...
Noro Karimeki har jeg kun set i udlandet. Jeg ved, at enkelte har bestilt det hjem fra USA. Men til gengæld skulle Noro Sekku vist minde om til forveksling, og det kan bl.a. købes hos Sommerfuglen i Kbh. og vistnok også hos Birthe P. i Ry. Men nu kommer jeg (desværre) ikke så ofte på de kanter....Edderkoppemønsteret har jeg for længe siden set hos Liselotte Weller og bare kopieret. Men nu hvor jeg har ledt lidt efter oprindelsen kan jeg se, at hun har det fra Mette herfra.


Det er et hyggeligt og enkelt mønster at memorisere, og det fungerer perfekt til de tynde garner: giver både hold og luftighed. Til forskel fra Liselottes udgave, så har jeg hæklet på den korte led i stedet for på langs. Ved mit forrige tørklæde havde jeg 5 "edderkopper", men i min nuværende udgave laver jeg 7. Det tynde garn kan nemlig presses sammen til ikke særlig meget, så det gør ikke noget, at det fylder lidt.


Og så skulle links virke! Tak for lidt oplysende info, så mine skriverier kan blive bare en tak mere præcise ;-)3 kommentarer:

 1. Hej Dorthe, det er NORO SEKKU. Jeg bruger den sammen med en alpaca i "Sail to the Moon" fra Garngalleriet i Ry. Hav en god dag.

  SvarSlet
 2. Det er fantastisk smukke farver det har det garn og det ser super lækkert ud:-)

  SvarSlet
 3. Tak for alle dine svar!
  Hvor er det altså smukke farver og mønster.
  Har straks gemt Mettes opskrift

  SvarSlet