fredag den 5. august 2011

- Og det var så den ferie...

Fatter ikke hvor 4 ugers ferie lige pludselig blev af... Men væk er de! Hverdagen brager ind over os igen - heldigvis i etaper, for drengene skal ikke i gang før d. 16. august og at kunne tage på arbejde uden først at skulle vække børn og få dem sendt i skole (inkl. madpakke!) til tiden er jo lidt semi-ferie ;-)

Halvdelen af tiden har vi været hjemme og nydt hus og have, og den anden: på tur til Frankrig. Først 1½ dag i Paris, her venter vi på at komme ind på Louvre. Mona Lisa skulle selvfølgelig beses, men deres ægyptologiske samling kan virkelige også anbefales.En uges tid tilbragte vi i et dejligt lejet anneks helt ude ved vestkysten: Charente Maritime. Her besøger vi øen Ilê de Re og byen La Flotte. Hele området minder i farver og byggestil rigtig meget om den sydlige del af Frankrig, så hvis det ikke lige var for det lidt mellem-fornøjelige vejr, så kunne man godt forledes til at tro, at vi havde kørt endnu længere.
Selvom vi efterhånden har set det nogle gange, så er det altid fascinerende med forskellen på flod og ebbe. Her er man vist ikke i tvivl om hvad!
Vi har besøgt markeder...
- og spist masser af fisk i forskellig afskygning. Her er ældstegutten igang med et must på sådan en frankrigstur: Moule et fritte (blåmuslinger), oven i købet med sovs med med gorgonzola - så bliver det ikke meget bedre, synes han ;-) . At vi så blev belært om, at retten egentlig er belgisk betyder ikke så meget ;-)På vej tilbage tog vi indenom Alsace og boede så centralt, som man overhovedet kan: Midt på byens torv. På trods af rigtig mange mennesker, så betød det heldigvis ikke ekstra larm.
Og lige udenfor byerne ligger alle vinmarkederne.... Herligt! Her fik vi også "leget" lidt imellem vinstokke, men vigtigst: besøgt et par degustationer og hjembragt en ganske anselig mængde souvenir ;-

En rigtig skøn tur, ikke helt så varm, som vi kunne have håbet på, men til gengæld en god oplevelse af det franske. Især fordi vores værtspar var meget opsatte på at snakke, så vi har sjældent fået talt så meget fransk. Og på trods af det lidt rustne skolefranske oplevede vi, at vi kunne komme rigtig langt omkring i emner.
I slutningen af turen skete også den forfældelige hændelse i Norge, og det var fantastisk at opleve, hvor nært mange franskmænd tog sig den oplevelse, og hvor gerne de ville udveksle deres sympati og engagement med nordmændene - og skandinavien i det hele taget. En meget varm og - på trods af alt - meget varm oplevelse.
Vi er bestemt ikke færdige med Frankrig. Måske man næste gang kunne forledes til endnu sydligere egne... ?1 kommentar:

  1. Det ser godt nok skønt ud....
    Hvis der nu ikke var hverdage, var der heller ingen ferier (eller noget. Ringe trøst)
    Velkommen tilbage!

    SvarSlet