mandag den 16. november 2009

Lidt færdige creationer at fremvise...

Så er der endelig lidt nyt at fremvise: jacobs trøje, strikket på maskine, har været færdigstrikket i nogen tid, men jeg har haft problemer med at fremskaffe en ordentlig lynlås, så færdigmontering har ladet vente på sig. Trøjen er strikket før, jeg var på strikkekursus, så næste model skal have lidt bedre finish, host, lidt længere ærmer kunne heller ikke skade. Knægten er glad og tilfreds og overvejer endda at tage den på i morgen! Tak, søn, tak. Tre tråde bomuld i hver sin blå farve - ser lidt mere farveladeagtigt ud på foto, end jeg synes, den er i virkeligheden. Og så til mit strikke-"smertensbarn": Pisa fra DesignClub. Efter strikkeprøve, som passede, strikkede jeg først for- og bagstykke (og monterede med lynlås und alles) en størrelse L. Hvorpå Lisbeth konstaterede, at det bare blev alt for stort. Om igen. I en størrelse S. Den har jeg så forlænget lidt i livet, så kroppen passede bedre. Men jeg ved ikke lige, hvad der er sket med ærmerne: også strikket i S, men de er både for lange (trods div. målinger undervejs) og kuplen virker også alt for stor. Resultatet er, at den trækker og li'som hænger lidt for meget i de ærmer, og det er ikke rigtig fedt.
Den skal nok blive brugt, jeg er vild med de skrå linjer, men som man kan fornemme, så sidder den ikke lige i skabet. Og jeg som ellers elsker rib! Trøjen er strikket i dobbelt Duo, og for at det ikke skal være løgn, så er jeg egentlig også temmelig sikker på, at den de fleste dage vil være for varm. Fed farve - når man lige skal huske på det positive....

Næste projekt er allerede på pindene: Amaya for voksne fra www.rasmilla.dk Sanne insisterer også på, at hendes modeller skal strikkes i dobbeltgarn, denne gang Supersoft fra www.mariannesvit.dk , men belært at ovennævnte erfaring, så laver jeg det bare om, gør jeg! En tråd, basta! Min strikkefasthed er ikke så langt fra de 2 tråde, men strikket på p.3, så maskeantallet passer, hvis jeg bare vælger en 2 numre større model, men bruger længdemålene fra min egen størrelse. Så skal jeg nok fifle lidt omkring halsåbning og ærmegab, men det tager vi henad vejen. Det øger i hvert fald brugsværdien betragteligt for mig. Strikket i den smukke Sweet pea, en rigtig tøsefarve, og når man nu ikke selv har tøser at strikke til, så må man jo selv lægge krop til. Og det gør vi så gerne, for farven er meget levende med nister i gullige og mørkere lilla nuancer, herligt! Og så er det en lys farve!

2 kommentarer:

 1. Din Amaya ser rigtig godt ud. Glæder mig til at se den færdig. Jeg har også overvejet at strikket den med 1 tråd supersoft, men er ikke nået længere end til overvejelserne.
  Dine andre projekter er bare så flotte.
  Merete

  SvarSlet
 2. Jacobs trøje er blevet rigtig god, godt han er glad. Og ærmerne, tja, de bliver længere på næste projekt. Din Pisa er da blevet langt bedre, og du skal nok blive glad for en rigtig dejlig varm trøje.... 3. gang er lykkens gang, og nu varer det nok lidt, inden du strikker den igen. Men Amaya er dejlig at strikke, og i enkelt tråd bliver den ikke for varm.
  Jeg skal strikke prøver, vaske dem, og lade dem ligge, så jeg kan regne og starte på lidt større projekter... Har ikke tid til arbejde. KH Lisbeth

  SvarSlet