onsdag den 23. december 2009

Juleferie!

Så smuttede der lige en hel masse af december, og blogning har været fortrængt af mere preserende ting på på to-do-listen. Juleferien er endelig over alle mand - den sidste her i eftermiddag, så freden begynder at sænke sig. Heldigvis for det, for jeg har nu på andet døgn massiv hovedpine. Så er det altså bare fedt med børn i en størrelse, som (nogenlunde) kan dæmpe stemmerne, og - bedst af alt - hjælpe til. For på mystisk vis, så er alle julesmåkagerne forsvundet, så ny portion må tilberedes. Vigtigt? Ja, rimeligt, for vi dyrker ikke konfekt og den slags, så hvis man vil have noget til theen og kaffen efter middagen, så hedder det småkager. Ikke at det bliver mindre fedt af det... Vi har fået sne i pæne mængder og har også nået et par ture rundt i landskabet. Rigtig fedt hvis man spørger mig. Men hvorfor er det lige, at man ikke kan gå helt "normalt" med sådan en flok drenge? Her er vi ved slotssøen, hvor der lige holdes en pause med legen kast-pind-på-den-tilfrosne-slotssø-og-se-om-den-stadig-bliver-liggende. Næsten som at gå tur med hunde....
Gemalen kom ikke med til Lübeck (og godt for det - hans ryg havde aldrig klaret den bustur), så vi havde aftalt en tur-uden-børn til Malmö. Havde så lige glemt et lille top-klimamøde, så vi fik hurtigt ændret bilturen til togtur.

I Malmö faldt sneen også i rigelige mængder, og det var bare noget så julet. Gemalen havde vist en lumsk idé om at købe min julegave, men det lykkedes desværre ikke. Sommervarer er nu også nemmest at få fat i om sommeren.... Og ja, jeg fik endnu engang bekræftet, at jeg ikke er storshopper. Jeg er bare bedst til at købe på nettet. Men hyggeligt var det.


Og nu til noget rigtig fedt: På kurset hos Bente Rønberg i efteråret, fik Lisbeth og jeg et mønster i strømpestrikning på maskinen. Jeg har kun lige skimmet opskriften, men Lisbeth havde kastet sig ud i - og strikket strømper til mig! Hvor heldig kan man være! Jeg elsker hjemmestrikkede uldstrømper, men mit liv er for kort til strømpestrikning, så at kunne gøre det på maskinen er et scoop. Lidt tid i juleferien er dedikeret til at lære det.
Ellers har jeg strikket nissehuer, nisser og træer fra Kastaniestrik. Huer og nisser er blevet rigtig fine, men træerne! Jeg har læst og læst på opskriften, fulgt til punkt og prikke - og de ligner noget, der er løgn! Hvorpå det gik op for mig, at når der står, at trekanterne skal sys sammen, så er det nok ikke bare en stikning på midten, men ned midt igennem trekanterne - i en linje! De så noget mærkværdige ud efter vask ;-) Så påen igen, makker! Men altså først efter juleaften.

Jeg er også nået rigtig langt på min Amaya for voksne fra Rasmilla. Dog har vi lige en lille udfordring her, for ved sammensyning af ryg og forstykker, har jeg opdaget, at ærmeindtagelsen på det ene forstykke kommer en anelse for tidligt.... Og skuldre er syet sammen, masker er samlet op i halsen og den er strikket meget fint sammen. Øv. Men inden jeg kaster håndklædet helt i ringen og piller op, så prøver vi lige at samle masker op i midten, pille ned til der, hvor miseren begynder, strikke rigtigt, for tilsidst at samle de to dele med maskesting. Håber det lykkes...
Glæder mig til den bliver færdig, for det tegner - bortset fra ovennævnte bommert - rigtig fint.
Og nu kalder småkagebagningen vist.... Rigtig glædelig jul, Dorthe


2 kommentarer:

 1. Også rigtig god jul til dig og dine. Her slapper vi fuldstændig af efter en noget hektisk lillejuleaften/juleaften. Pyh, men det gik ok. Den store forkromede julestemning blev væk, men det var hyggeligt alligevel. Louise har nydt det hele, specielt at der stadig var sne, og det er nu det vigtigste.
  Strømperne er blevet meget fine, godt du kan bruge dem. Hvis du har spørgsmål til opskriften, så ring.
  Ses lige pludselig.
  KH Lisbeth

  SvarSlet
 2. Jeg ønsker også dig og din familie en rigtig glædelig jul. Hvor ser det hyggeligt ud i Malmø. Det må have været en dejlig tur. Jeg håber vi ses igen til strikkefestival i det nye år. Kærlig hilsen Marianne

  SvarSlet