lørdag den 20. marts 2010

Oprydning!

Vi har været nødt til at rydde yngstemandens værelse plus lidt af reposen, hvor jeg residerer, så håndværkere kunne komme til. Det betød bl.a., at et skab fyldt med gode håndarbejdssager måtte flyttes og efterfølgende slæbes tilbage igen. I al slæberiet besluttede jeg, at det var en oplagt anledning til lidt oprydning, oh la la! (Altså, glorien kan jeg allerede mærke og om lidt kommer der givet vis også englevinger!)

Det resulterede i 3 fyldte sække - og lidt sat fra til loppemarked til foråret. Og nok også til lidt her på bloggen - stay tuned!

Jeg faldt bl.a. over mine mønsterpakker fra DeMarco, købt i begyndelsen af 90'erne. Var du også på den bølge? Nu ryger de, for jeg har ikke længere børn i den størrelse (og det er lidt for overdrevet at gemme til eventuelle børnebørn!) Og i virkeligheden tegner jeg også de fleste af mine modeller selv, for på seminariet var jeg på et dødgodt kursus i mønstertegning - så det foretrækker jeg.


Og endnu en oprydning i mine gamle Alt om Håndarbejde. Intet slår det blad! For flere år siden lavede jeg en grovsortering og beholdt kun dem med potentielle gode mønstre. Nu ryger den næste gruppe, for jeg må bare konstatere, at alle de yndige kjolemønstre til små, lækre piger - dem bliver der heller ikke brug for her på matriklen. Og altså, når de børnebørn forhåbentlig engang kommer, så er det noget helt andet, svigerdatteren vil ha'!
Der røg også en anselig bunke af mine egne mønstre. Jeg nævner i flæng: krokodille-udklædningstøj, batman-superman-ditto, soveposer, flyverdragter, vinterjakker, dino-elefanthue. Ikke uden en vis grad af vemod. Hold k.. hvor var det sjovt at lave! Og hvor jeg elskede at sy til børn (altså, mine egne!) i den størrelse. Det var nu lækkert, dengang mors hjemmelavede fleecejakke med broderet bamse bare var sagen. Men, vi kan ligeså godt erkende det: Det er en saga blot. Nu kan jeg til nød få lov til at lave indlæg i bukserne, så de kan holde dem oppe.
Apropos: Nu forstår jeg , hvorfor alle de unge render rundt med bukserne nede om rumpetten: De har ikke en mor, der kan sy dem ind! Til den ældste er jeg nødt til at lave 7 (syv!) indlæg af ca. 2 cm, for at bukserne bliver på deres plads på de nordlige grader. De synes heldigvis heller(ikke endnu), at det er særlig charmerende med bukser hængende ned under ballerne med frostskader til følge og en gang, så man skulle tro, at de burde have ble på.


Og så det lovede foto af min Christel Seyfahrt-look-alike. Farverne kommer nu ikke særlig godt til deres ret her - og hvis jeg skal være helt ærlig, så fremstår mit paisley-mønster heller ikke særlig tydeligt - hverken her eller hisset. Satser stærkt på, at det er et kvantitetsproblem!Måske med lidt god vilje...?
3 kommentarer:

 1. Det bliver spændende hvad du får til salg her :-)

  Sådan lidt oprydning er aldrig af vejen

  SvarSlet
 2. uuuuuh.... du smider vel ikke nogen ud fra 2000? For der er der et par huller i min samling :o(
  Misundelsesværdigt med oprydning i hobbyafdelignen... måske skulle man prøve det også, kunne godt bruge et par vinger også

  SvarSlet
 3. skal lige stå på hovedet i sækkene, inden de ryger på "genbrugsstationen" (som om!, de skal brændes!)og tjekke årstal. Har Oskar brug for en kjole ;-)

  SvarSlet