lørdag den 24. april 2010

Plop!

I den forløbne uge har jeg eksperimenteret med strikkemaskinen og dens ribapparat, og det er lykkedes mig at få lavet udtagninger, indtagninger og ikke mindst - forkortede rækker. En kender vil vide, at det ikke er nemt! Du kan nemlig ikke se en fløjtende s.... af, hvad du strikker, førend det titter frem fornede, og da er arbejdet allerede mindst 20 cm. Alle masker, der skal i hvil, skal flyttes pr. håndkraft først op på hovedapparatet og derefter ned igen, og ve, når der smuttede en maske! Hvorom alting er: det åbnede for muligheden for at strikke Annette Danielsens Vandfald, også kaldet plop (plump) efter de ringe, der kommer i vandet, når man smider en sten ud. Jeg har længe været lun på den model, men ikke rigtig haft mod på den uendelige mængde rib, som trøjen kræver. Men da modellen jo er beregnet til håndstrik, så har det krævet en del omregninger, og den sidder da heller ikke helt perfekt i skabet, men kan sagtens bruges.
Til gengæld fik jeg noget brugbart ud af garnet, som jeg fik forrige jul til min hedengangne Pisa fra Design Club. Det er nok det meste gennemstrikkede garn, jeg længe har haft ;-) 2½ gang Pisa, derefter 1½ gang Vandfald, for "enkelte" dele (host) måtte lige strikkes om igen, fordi jeg i min iver glemte at sætte op til rib 5/3 istedet for 5/5.... Utroligt hvad det garn har holdt til. Nu mangler jeg så bare en smuk nål til at fastholde herligheden foran.
Ja, og ellers må I krydse fingre for mig: Bordtennisklubben holder klubmesterskab i dag, og her afholdes også kampe for familiemedlemmer.... Jeg er tilmeldt single-rækken (tæv) og mix-double (lammetæv). Jeg skal op imod meget gode spillere men heldigvis også tumper som mig, så vi skal nok få os et godt grin. "Mor, du ved godt, at du skal serve på kryds, ikk'?" Min skat, det er et spørgsmål om overhovedet at få bolden over på den anden side.....
Men der kommer en masse hyggelige mennesker, og vi skal spise dejlig middag efterfølgende, så jeg overlever nok at blive hængt lidt ud. Bare drengene ikke bliver alt for flove over deres mor.

6 kommentarer:

 1. Den ser da flot ud på billedet. Det er godt nok noget af en udfordring du har givet dig selv.
  Merete

  SvarSlet
 2. Den ser rigtig flot ud på billedet.

  SvarSlet
 3. Respeeekt!
  Der er godt nok sket en del siden vi var i Hjerm i efteråret, hva'!?

  SvarSlet
 4. Det er blevet en meget fin trøje. Den får du sikkert meget glæde af.

  SvarSlet
 5. Den er blevet superflot. Glæder mig til at se den. Ses snart

  SvarSlet
 6. Nej, havde du lavet den på STRIKKEMASKINEN????
  Det havde jeg godt nok aldrig gættet. Den var bare superflot! (Men. Host. Det bliver det jo vel også på en strikkemaskine....)

  SvarSlet