tirsdag den 4. maj 2010

Strik, strik og atter strik

Den nys overståede bededagsferie har stået i strikningens tegn: Lisbeth og undertegnede har nemlig igen-igen været på kursus hos Bente Rønberg i det nordjyske. Vi drønede af torsdag lidt over middag med børn, og der var fart på, for på vejen måtte vi lige indenom Tind-mohair lidt udenfor Ringkøbing. De lukkede kl. 17.oo, og vi entréede kl. 16.49. Lettere stressede styrtede vi op på første sal, som er fyldt med lækkert garn, inspirerende opstrikkede modeller, knapper og andet lækkert tilbehør. Lisbeth måtte lige fotograferes lidt forfra...
- og bagfra, så I kan få et lille vue udover butikkens førstesal. Og hvilken førstesal! Yummi, yummi. Den flinke dame beroligede os og bad os tage den med ro. Det udnyttede vi på det groveste - hun havde nok også hurtigt spottet, at det godt kunne betale sig! Lisbeth er rigtig god til at svinge et dankort!

Lidt fik jeg da også tiltusket mig: 2 typer noro. En meget tynd udgave, som ikke blev navngivet, og så noget flower bed. Begge fulgt af inspirerende opskrifter. Derudover en lækker nål i ben. Vi nåede også kortvarigt ned i stueetagen, som var fyldt med lækkert tøj i hør, ren uld, bomuld og lidt skind, sko og tasker. Meget lækker butik! Kun skade at den ligge så langt herfra (for at citere hr. Andersen - og det er måske så i virkeligheden meget godt for min pengepung...)


Mændene fulgte efter, og imens Lisbeth og jeg lærte i Hjerm, så havde gemalen og Claus plus børn tid til lidt ture i nærområdet og lidt hygge i huset - samt indkøb til stjernemiddage når vi vendte hjem, ikke dårligt! Jeg har desværre ingen fotos fra kurset hos Bente Rønberg, for gemalen havde vældig brug for kameraet til at forevige turene - men tog han nogen billeder? Næ, nej.Men I kan da få et kik på mine stadig udampede prøver, stadig igang med at udforske ribapparatet. Og som altid drønhyggeligt at være hos Bente.
Lidt garn "faldt" da også i kurven: lidt dunlin i råhvid, lidt duo til at (hånd-)strikke slå-om fra Design-Club, og så lidt Junik til endnu en maskinstrikket hvirvelstrøm.

Sidst men ikke mindst endnu en nål i ben: den tykke er fra Tind, den tynde fra Bente Rønberg - med cirkel, som jeg nu ikke tror, jeg vil bruge.Nu bliver der så også en længere pause, inden et nyt kursus kalder. Det er skønt og lærerigt hos Bente, men godt nok også temmelig langt væk. Og dejligt med lidt vennehygge, men nu trænger jeg godt nok til bare at være hjemme. Måske få tid til at omsætte alle idéer til brugbar strik, og så glæder jeg mig også til lidt tid til haven. Den har allerede kaldt godt og grundigt, så der skal også spenderes en del tid.

2 kommentarer:

 1. Ih - det ser lækkert ud! Glæder mig til at se, hvad du får ud af det....
  Det er spændende at læse om dine og Lisbeths eventyr med strikkemaskiner.
  Som det nok (tydeligt) fremgår har jeg været ret strikkemaskine-skeptisk, men nu har jeg jo set, hvad både du og Lisbeth frembringer. Det er meget imponerende!
  Jeg glæder mig til at se mere. Tak!

  SvarSlet
 2. Ja, jeg hørte om damerne som kom langvejs fra....
  Det er en meget flot butik med en meget god atmosfære og flinke mennesker. jeg nyder at være der.

  SvarSlet