mandag den 22. november 2010

livgivende weekend

Så er det blevet mandag - efter en dejlig, tiltrængt og i det store hele afslappende weekend! Dog lagde vi ud fredag med at holde fælles fødselsdagsfest for ældsteguttens klasse. I år skulle vi være andetsteds, så jeg skulle "bare" bage muffins og lave flødekartofler. Men det tager sin tid at bage min. 80 muffins med glasur og M&Ms! (Det endte så også med at blive 115 stk!). Og hvorfor var det så lige, at jeg glemte at tage et foto af de farverige kager! Fødselsdagsbørnene havde besluttet, at temaet skulle være Tutti Frutti, men da vi så i ældsteguttens klædeskab, så var det mest farverige en lyseblå t-shirt! Så afsted i byen og finde noget. Det blev så denne t-shirt, behørigt nedsat og godt det samme: Jeg tvivler på, at vi ser ham i den igen. Ellers fed farve. Og sørme om vi ikke fik ham med på idéen om farve i håret. Allerhelst ville vi have haft blå og grøn, men de havde kun rød og pink, så sådan blev det.

Fed fest. "Ungerne" i den ene ende af huset, så alene som muligt, og samtlige fødselsdagsforældre i den anden ende - og da det er 6 fødselsdagsbørn, så har vi lige 12 forældre. Rigtig hyggeligt og fin tradition.
Og resten af weekenden er stort set foregået siddende i sofaen. Det muliggjorde, at jeg blev færdig med mit resteprojekt - og her taler vi virkelig om garn fra lager! Købt for ca. 23 år siden på Israels Plads, da vi boede i vores første lejlighed sammen. Der lå sådan en lækker forretning med vævegarn og lidt strikkegarn i skønne farver. Lidt kradst, men hva'. Havde håbet, der ville være nok til lidt korte, brede ærmer, men det blev altså kun til en lille kant. 380 gr, strikket på p.3½. Garnet hedder Tuna fra Klippan-Bergå. Lidt for tykt til min smag, så jeg må se, om den kommer i anvendelse eller om den skal foræres til en koldere sjæl end mig! Men skøn at strikke med snoninger og knopper. Og så har jeg i øvrigt lært mig at strikke snoninger uden hjælp af hjælpepind og knopper uden at vende arbejdet - det rykker!

Og så lidt fra hæklefronten: 200 g Noro forvandlet til lækkert tørklæde. Jeg har brugt edderkoppemønsteret, som jeg engang har fundet på Liselottes blog, www.slagtenhelligko.dk Overvejer om det skal i brug eller i gavekassen, for egentlig er farverne lidt for klare til mig. Jeg aner ikke, hvilken Noro, vi taler om her. Købt hos Tind Mohair uden banderole, men tyndt har det været. Jeg har hæklet på p.2½ for at holde det lidt løst.


3 kommentarer:

 1. Flot, farverig søn!
  Det med snoninger uden hjælpepind er virkelig dejligt at kunne. Til gengæld skal jeg vist lige lære at strikke baglæns (har ikke haft brug for det endnu)

  SvarSlet
 2. Jeg synes nu den er flot, det er da en skam at forære den væk.

  Hvordan i alverden strikker du snoninger uden hjælpepind?

  SvarSlet
 3. Jeg må sige, jeg var ret stolt at min søn og alle hans farver - normalt skal han helst ikke stikke for meget ud. Ikke fordi han er genert, mere sådan ikke for store armbevægelser.

  Snoninger uden hjælpepind? Jeg tager fat i de masker, som skal strikkes og løsner forsigtigt dem, som skal bytte plads. Medmindre garnet er meget glat, så bliver de løse hængende og kan hurtigt sættes på pinden igen - nu i ny rækkefølge. Det lykkedes mig selv med en snoning over 6 masker, dvs. 3 hang løst i et kort øjeblik ad gangen. Prøv det!

  SvarSlet